LLIBRES DEL SEGLE




Començaré pel final, observaré aquesta imatge i pensaré en possibles significats.
Podria limitar-me a deixar la imatge, sense apuntar cap dada més, i crec que diria prou. Però apart de les meves sensacions m'agradaria que us aturéssiu un instant a mirar el dibuix. Podria ser un  timó,  i a mi em  significaria: navegar a mar obert pel mon, si penso amb més suggestions se’m afigura una roda de molí, i això m’inspira esforç, i sacrifici, la passió per les coses de sempre. La percepció de  perllongar-se en el temps, i palesar els anys. La  roda de molí és el deler de la continuïtat i la necessitat de que així sigui, i l’enyor d’ofici. I potser aquest és el sentit de la imatge d’identitat de l’editorial Llibres del segle.
Per als que no coneixen libres del segle diré que l’origen de l’editorial data dels inicis dels anys noranta, el seu  fundador Manuel Costa-Pau, creà una editorial a Gaüsses (L’Alt Empordà) basada en la tria delicada i excelsa dels llibres que duen el seu segell. Manuel Costa-Pau, s'ha jubilat per a consagrar-se allò que fa tants anys que fa i que fa extraordinàriament bé. Heu llegit Jana?, d'això us en parlo en un altre moment.
Reprenc el tema que m'ocupa perquè aquesta primera quinzena de maig s'ha inaugurat la nova etapa de Llibres del segle, renoven: seu, disseny i direcció de la mà del poeta i crític literari Roger Costa-Pau, en quan la selecció de Poesia i de la Periodista de llarga trajectòria literària Marta Costa- Pau.
Ara, dins la sèrie Culip presenten dos importants avenços editorials: la primera obra es tracta de L’Arquitectura de la llum escrita per Antoni Clapés I Antologia de Spoon River, d'EdgarLee Masters (Garnett, Kansas 1868- Melrose Park, Illinois 1950). Que és la primera traducció íntegra en llengua catalana, per Jaume Bosquet i Miquel Àngel Llauger. 
Ben aviat a les llibreries? ja em pots dir quan, i on?
que fa delir això. 



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar la teva empremta?

Entrades populars