LINIA GROGA NOVETAT EDITORIAL

Títol: LINIA GROGA

Autor: Rafel Casas i Barrero
Génere: Relats










6è dia

En obrir-se les portes a l’estació de Jaume I  i , després de baixar multitud de funcionaris i ser substituïts per treballadors del Poble Nou, entrà Ell.
Entre aquella massa obrera destacava el seu cap aixecat com el d’un monarca, les passes segures entre l’aglomeració i passant-se amb la mà els seus cabells engominats cap enrere. La seva mirada d’àliga el conduí al costat d’una concentrada lectora. Passa indissimuladament la mà com una urpa per darrere per agafar-se d’una barra.
Aquell rei feia cara d’haver trobat la seva súbdita. Ella tenia l’esquena recolzada contra la barra de subjecció i la mà reial lliscava discreta , però decidida cap el punt de contacte. Des de l’altra banda estant del vagó, l’observador imaginava que la temperatura sota aquella brusa pujava, però difícilment es podia saber si era a causa del rubor que causava en aquella lectora o un desig que l’acompanyava durant la lectura.
A jutjar pels moviments d’ella que s’anaven tornant voluptuosos, la segona opció pujava molts punts, mentre la massa humana anònima embolcallava aquell contacte entre reialesa i plebea. L’observador notava uns ulls luxuriosos en aquell rei  del transport urbà,  que amb la mà incrementava la palpació investigadora.
 El nostre passatger cregué observar en ella un espinguet,  a la vegada que es col·locava més bé i atrapava la mà entre la barra i la seva esquena. Els dits masculins seguien, però la seva exploració cap a la petita escletxa que deixava lliure el contacte entre brusa i pantalons. La seva respiració es feia més panteixant sense deixar de llegir la novel·la Zazie al metro, d’en Raymond Queneau.

La veu programada anuncià:
propera estació Llacuna.

Abans es tanquessin les portes de nou ella s’esmunyí de la mirada líquida d’Ell, s’estirà la brusa amb discreció i escolant-se com una anguila, saltà a l’andana.
Des d’allà girà lleument la vista cap a Ell, esbossà un petit somriure i es passà la llengua pel llavi superior.
Ell, el rei,  es passà la mà per sobre la butxaca de darrere i trobà a faltar la seva cartera


De tant en tant, hi ha una bona notícia d'aquelles que et neguen els ulls, aquesta nit  és preciosa per molts motius, però un dels publicables és que en Rafel ha publicat el seu llibre linia Groga. 
Us en parlaré amb més deteniment, segur però de moment m'endinso en aquest tastet per tal d'imaginar el llibre. 




Comentaris

  1. Moltes gràcies. M'has emocionat mentre alhora escoltava l'audio de la persistència de l'article anterior( la que cal si volem anar aconseguint fites)
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. La mateixa que a mi, en explicar-me aquesta noticia.
    Molra sort, amic-
    una abraçada

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar la teva empremta?

Entrades populars