ENVERS



A proposit D’ENVERS

Per Josep Antoni Alfonso i Díaz 

Ed. Germania
Col.lecció: Mil poetes i un pais 
 
 
SINOPSI

Aquest poemari és una definició íntima de les situacions quotidianes i d’aquelles paraules més pròximes al dia a dia de l’autor. On la part més irreflexiva de la persona però a la vegada la més espontània surt a l’exterior. Versos tan íntims com impersonals que es podrien convertir en missatges que sols arribarien a bon port dins d’una botella. El destí és determinant. I per no perdre aquells sentiments que al final t’assabentes que et són propis, teus en definitiva, la por a la pèrdua et fa enregistrar-los a mena de diccionari poètic. Com un registre d’entrades i eixides comptables però de Paraules, les teues paraules, «Envers».
Ànima, Comèdia, Divina, Família, Introducció, Llengua, Maternitat, Pits, Rosa, Sil·logisme, Tertúlia, Utopia, Whisky o Zero són alguns dels poemes que l’autor aporta per definir el seu missatge a l’interior de la botella. El seu primer llibre que arriba des del desert de les paraules a les llibreries.

Envers és la primera obra de Josep Anton, s’ordena alfabèticament i ens desvetlla la quotidianitat dels dies de l’autor. El recull alterna dos estils de poesia que sobta inesperadament en la lectura, i es desprèn d’ela que s’ha anat evolucionant en la mesura que el recull es confegia, Un estil ens parla d’uns dies més reflexius i profunda, i l’altre s’entreté en la espontaneïtat de la llengua viva. Els estils s’interpel·len en els dies com la intensitat de les estrelles, i així el lector viu intensament el paisatge escrit en vers que narra el poeta, traspua la vida que escriu.

Comentaris

Entrades populars