EN CAP CAP CAP



 A propòsit d’en CAP CAP CAP

Per: Víctor Pàmies I Riudor.

“Començava el preàmbul del primer llibre d’aquesta col·lecció tot dient que tots tenim somnis i que de vegades ens hi referim per fer esment de coses irrealitzables,d’utopies, i reblava dient que jo  sempre he cregut que aquests somnis ens han de marcar el camí a seguir (...).”.
La meva iniciativa ha crescut de la mà de Verkami  i el crowfounding a Catalunya. Diuen que els moments de crisi son moments de grans oportunitats , tot plegat potser sí que costa una mica més però amb enginy, perseverança i  imaginació els bastons que llastren el camí van desapareixent esmicolats i minimitzats”.

Aquest  text que us presento forma part del pròleg del segon volum de  la primera enciclopèdia paremiològica del cos humà, de la qual n’és autor Víctor Pàmies. En Cap cap cap.
En aquesta ocasió el volum engloba totes les cites i refranys que fan al·lusió al cap.Rxactament 1400 parèmies (locucions,frases fetes i refranys bàsicament ordenades alfabèticament amb equivalents idiomàtics, sinònims, explicacions, localitzacions geogràfiques d’arreu dels Països catalans).
 I es que, si algú li dec la consciència, la curiositat i la descoberta de la importància de la paremiologia per perllongar la tradició oral, la cultura i l’origen de les frases que s’han anat transmetent generacional ment a través del temps és en Victor Pàmies.  Descobrir perquè diem algunes locucions, saber exactament en el context que les emprem i el seu significat és vital per a mantenir la llengua i la nostra cultura.
Llegint el llibre aquest estiu, m’he adonat que m’apassiona descobrir el motiu per el qual algunes cites i refranys contenen intrínsecament la capacitat de romandre en una memòria col·lectiva. Llegint en Cap cap cap, he retornat a la infantesa mil vegades i m’he perdut en mil i un moments.


Comentaris

  1. Gràcies, Sandra. I hem de seguir somiant, cada dia. Les il·lusions mouen muntanyes!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar la teva empremta?

Entrades populars