LA CULTURAL

Cada cop que vaig a Barcelona, i concretament a la tornada sempre m'ocupa el pensament, l'enyor, d’una ciutat on tenia a l'abast, els llibres, els recitals, i un brunzit cultural sempre en ebullició que feia que els dies fossin gairebé sempre descobertes.
Doncs bé, estic segura que a partir d’aquest moment aquest enyor anirà minvant com la lluna, perquè avui mateix s’ha inaugurat “La Cultural!” que és la nova iniciativa que neix des del cor del Penedès, però qui pot expressar aquest projecte amb tota la seva magnitud, son ells mateixos, així que cito:


La Cultural neix de la voluntat compartida d'una trentena d'amants dels llibres que, constituïts en la societat La Ben Nascuda Llibres i Accions Culturals S.L., hem decidit donar continuïtat a una llibreria històrica de Vilafranca com fou la Sant Joan. Així doncs, situada al rovell de l'ou del centre de la vila, La Cultural neix amb el propòsit de convertir-se en un nou espai no tan sols comercial sinó, sobretot, cultural. Aquesta aposta clara per l'enriquiment de la vida cultural vilafranquina i pel manteniment de la bibliodiversitat és la raó de ser del naixement d'aquest projecte.

En aquests temps de crisi no només econòmica sinó també dels propis llibres, barallats constantment amb la irrupció dels llibres electrònics, La Cultural ofereix als lectors tot allò que no ofereix la xarxa: una bona selecció de l'oferta, assessorament personalitzat als clients, afabilitat en el tracte, etcètera. Com deia T.S. Eliot, n'estem segurs que les persones que estimen la cultura son capaces de suportar millor la vida, i és a partir d'aquesta aspiració on es concentrarà un dels eixos vertebrals d'aquest projecte: l'organització de recitals, xerrades, conferències o lectures públiques relacionades amb la literatura.
Segurament ben aviat aniran informant dels seus projectes, i estic segura que arrelaran en un projecte que feia falta.

Des d’aquí els meus millors desitjos d’èxit.



Comentaris

Entrades populars