dissabte, 1 d’octubre de 2011

MARTA PEREZ SIERRA AL VINSEUMVideo gravat per Pilar Valero, presentació de DONES D'HEURA al VINSEUM, ahir a la tarda-nit.

RIALLES


El jardi ha trencat a riure amb tu
i li han crescut, arreu, rialles.
Rialles blaves,
infinites com la teva alegria.
D'aigua verd fosc
com l'eco del teu so.
Rialles, com un jonc,
d'altres, sagetes liles;
algunes, roig incontrolat,
color de no pots aturar el riure.
Les fulles es cargolen,
s'allargassen,
s'entiolen i es despleguen.
Un serrell de fulles a la vora del riu.
El jardi es pentina
amb la cadència del teu riure.

DONES D'HEURA (Marta Pérez Sierra) Pagés Editors.

I tu? No has plorat mai de bellesa?, ni de por, ni de tristesa, ni d’absència, plorar quan una cosa es tan immensament bella que t’abasta els ulls i es vessa dedins a fora, incontroladament malgrat mires a tot arreu creguda que ningú no se’n adona.
A mi, em va passar ahir a la nit, mentre contemplava el pom de vers que s’obria en la presentació de DONES D’HEURA  de Marta Pérez Sierra al VINSEUM.
L’Anna Gutiérrez obria una presentació complerta i precisa explicant cada detall del llibre, analista de somnis i de vers, i després vingueren els poemes en renglera despullant-se  mentre en Genís Llompart a la Guitarra i l’Oliva feien l’acompanyament musical que ens endinsava en cada jardí d’heures que s’emetia des de  la pantalla, un passeig per l’obra de Rosa Vilà, que es qui inspirà amb la seva pintura el llibre de Na Marta.
Un  VINSEUM ambre, destil·lant l’escuma d’or de les veus poètiques, que emergien dedins la Maria, Joan i Marta evocant cada paisatge del llibre.
I després vingueren les salutacions, les coneixences, les descobertes...
Saludar a l’Onatge, la Gal.lionar,  la Pilar de l’encesa de la llum que és qui ha cedit el vídeo per il·lustrar el post d’avui, prendre de la mà prement-la per a que no  se’m escapés a M. Roser Alguer, el llibre a les meves mans, amb la signatura i el preciós detall del punt de llibre de Carme Rosanes, a qui li dec dibuixos de versos de tardor i a la barana del teus dits.  I brindar amb tots ells per les histories incomplertes, i per les fites assolides, i per la Poesia, per acabar delint-me amb cada pàgina del paisatge fet lletra de DONES D’HEURA.
Moltes gràcies per una vetllada d’ingravidesa.

Us abraço.4 comentaris:

 1. Des del cor....Una crònica PRECIOSA!

  ResponElimina
 2. Sandra, no es pot afegir res més a la teva magnífica crònica. També per a mi va ser un goig poder-te conèixer. Des del cor, una abraçada!

  ResponElimina
 3. Sandra, paraules precioses per descriure emocions sinceres. Moltes gràcies. El divendres al Vinseum va ser inoblidable, sobretot per ser-hi amb vosaltres. Enllaço la teva emotiva crònica al blog de Dones d'heura!
  Petons

  Galionar, Pilar, un petó

  ResponElimina
 4. Sandra, em va fer una gran il·lusió que ens trobéssim escoltant música i poemes no m'ho esperava...
  Tot va ser preciós , però em va sorprendre gratament la noia que va fer la presentació, no solen ser tan treballades...
  Petons,
  M. Roser

  ResponElimina

Vols deixar la teva empremta?