NOVETAT EDITORIAL SPOON RIVER





Antologia de Spoon River
Sèrie Culip, nº 24
Llibres del segle. 
Traducció de Jaime Busquet i Miquel Ángel Llauger
edició bil.lingüe
580 pàgines, p.v.p. 25 euros.

Edgar Lee Masters: (Garnet, Kansas 1868-Melrose Park, Illinois 1950)
Advocat, periodista, poeta i dramaturg. Al marge de la importància de la totalitat de la seva obra, la història de la literatura n'ha destacat una com  a magistral: Spoon River Antohology (1915) 
Dos-cents quaranta quatre poemes que, exceptuant "Hill" que és la presentació confegeixen un  llibre compilat  a partir de l'ultima voluntat escrita en poesia tot emprant la veu del més enllà per a cadascun dels personatges enterrats al cementiri d'un Spoon River que Masters imagina.

"Els poemes així esdevenen -en un trasvassament miraculós entre els géneres literaris-autèntics monòlegs teatrals vistos un per un; i una duríssima novela de l'Amèrica rural de la segoana meitat del segles XIX, (a més d'un portentós assaig sobre la decadència d'occident vistos en conjunt". Roger Costa Pau

La recuperació d'aquesta obra de forma íntegra per a la Literatura catalana és d'una importància capdal si es te en consideració que fins el moment, només exsistien un breu recull de poemes traduïts per Agustí Bartrà, que foren publicats en antologies de poesia Nord-americana. Recentment s'han produït prosuccions escèniques basades en una sel.lecció de personatges de l'obra. La repercussió mediàtica resulta escasa tenint en compte que us estic parlant d'un gran clàssic de la poesia Nord-Americana i per extensió l'Anglesa de la qual ja disposem en edició Bil.lingüe en català. 
i per fi estarà disponible la setmana que ve, Noé, si puc te'n agafo un i te'l envio amb "de blanc setí" . 


Comentaris

  1. Fantàstic! Me n'alegre moltíssim que haja esdevingut en versió bilingüe!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I jo cal treballar en aquesta linia, i ja es feia imminent que algú ho fes.
      :) una abraçada.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar la teva empremta?

Entrades populars