QUE LI POSO DE TITOL... MMM.. PERSONAL? POTSER

Amb el degut respecte senyors i senyores de la fura, tenen a l’abast el mitjà tecnològic i a paper amb més difusió de la comarca, amb diferència, un bon continent, sí, però molt em temo que un mal contingut.
Vinc de llegir l’article que ens parla del cicle de Poesia i cava, amb una gran decepció perquè amb aquest to i aquest ritme difícilment impulsem al públic lector, -que n’és el destinatari directe - potser i dic només potser si empréssim la passió de les paraules no només estaríem impulsant al lector sino que aconseguiríem que de cicles se’n fessin més.
A continuació, vaig a escriure l’article que jo escriuria, si tingués a l’abast els mitjans dels quals disposen, suposo que la meva il·lusió no compta, o sí, perquè si jo escrivís aquest article voldria dir entre altres coses que estic treballant d’allò que m’agrada que no és  altra cosa que escriure.

Endinsar-se en el ventre d’unes caves, inhalar la humitat des del centre  de la terra observant com fiblen les espelmes, i deixant-se seduir per la inducció de la paraula, és el que tenen l’oportunitat de fer  tots els amants de la poesia  que es vulguin acostar a Sant Sadurní d’Anoia. Com cada mes de maig d’ençà que començà  l’any 2007, arrenca un cicle ple d’interessants propostes per compartir una vetllada per la paraula a viva veu, per la proximitat i per la descoberta dels poetes que d’altre forma no tenen la possibilitat d’exhibir la seva lletra dins la comarca.
La Regidoria de cultura i el poeta Santi Borrell aposten així per la difusió de la cultura a la comarca confiant amb la textura i la riquesa que la diversitat dels estils dels poetes proposen.
El dia 6 de maig a dos quarts d’onze de la nit, tindrem l’oportunitat de sentir en directe a tres poetes dona, Silvia Bel qui recentment ha publicat “l’esbós”, Núria Talavera poeta digital, i Angels Gregori qui no ha deixat de recollir premis d’ençà del premi Amadeu Oller amb “Bambolines” i promotora cultural del cicle “Poefesta”  d’àrea d’acció a la comunitat Valenciana.
El segon recital portarà fins a les Caves Beneit (c/ Provença, 2) el divendres 13 de maig, a la mateixa hora, a Lluís Calvo (Sargaossa, 1963), un sòlid valor de la poesia catalana integrant del grup dels Imparables ????  i que ha guanyat diversos premis literaris, entre els quals es pot destacar el Vicenç Andrés Estellés del 2009 amb “Col·lisions”. L’acompanyaran en aquesta vetllada Francesc Gelonch, un extraordinari rapsoda, i Ricard Mirabete, autor de “les ciutats ocasionals” i “d’última ronda”  cal afegir que també exerceix de periodista a la secció de critica literària de la revista Benzina.
Les caves Blancher s’ompliran de vers, amb la presència de’n David Castillo , l’autor que encara Pont Romà) i es podrà escoltar la poesia de David Castillo, un poeta que conrea molts altres gèneres literaris, redactor del punt en la secció de cultura, component de versos.cat. Al seu costat hi haurà la vilanovina Teresa Costa-Gramunt, amb arrels familiars a Sant Sadurní, i una llarga llista de títols publicats a les seves espatlles. Completarà la sessió el veterà Jordi Pàmias, un poeta de Guissona de solvència contrastada.

Tanca aquest cicle amb agulla d’or el poeta Antoni Casals (una imatge obstinada ) , “la mirada de la gárgola” 2008. Ed Omicrom, “ Poemsand Blogs”, com cabia esperar després d’aquest planter impressionant recitaran amb ell Susanna Rafart “ocells a la cendra” i el gran Carles Duarte amb una extensa obra que s’inicia l’any 1984.

Independentment de trajectòries, d'obres, i de premis, si hi ha quelcom veritable és la poesia propera que s'escola en les bellumes de les copes. 

Sandra D, Roig
el papallones.

Comentaris

  1. Sandra, m'hagués agradat llegir el text del qual parles...jo al teu li posaria "Bombolles de poesia", perdona l'atreviment...
    Petons,
    M. Roser

    ResponElimina
  2. Estimada Roser, l'article el tens a l'enllaç on posa la Fura.
    no , ara vaig a canviarli el títol.
    una abraçada.

    ResponElimina
  3. Gràcies Sandra, per la deferència, sóc de les que diuen el que pensen...
    He llegit l'article i tens rao, sembla qualsevol noticia, no un article fet per motivar la gent, per anar a escoltar poesia en un marc tan poc usual com són unes caves. És un lloc una mica màgic.
    Petons,
    M. Roser

    ResponElimina
  4. Benvolguda: està molt bé la teva presentació dels recitals, em sento ben agraïda per la part que em toca.

    ResponElimina
  5. Molt´ssimes gràcies pel comentari.
    Espero que fos talment com la introducció el sentiment del recital.
    Una abraçada.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar la teva empremta?

Entrades populars