EL PREC DELS VENTS

Ahir es va celebrar el correllengua 2010 a Llorenç del Penedes, amb el motiu "EL PREC DELS VENTS" vàrem gaudir d'un repàs simbólic d'una part important de la nostra memòria poètica.
L'acte homenatjava en aquesta ocasió a Joan Solà, amb l'apertura mitjançant un text d'ell que ens va colpir sota la música del Violoncel.
La tria dels poemes, pel meu gust va ser perfecta, a més del format basat en una pantalla on només apareixien les imatges dels poetes si no que també havien dabut incorporar imatges contemporanees de la història de Llorenç.
Començant per LA VEU DE LA MEMÒRIA, Veiem a Salvador Espriu amb "el meu poble i jo" dels llavis de Gemma Fontanals, Gerard Vergés amb Guerra Civil per Josep Joan, Carles Riba amb el poema Salvatge cor per Joan Mitjans, Joan Valls i Jordà amb Canvi d'adreçament que recitava Aleix Borrell, de'n Joan Brossa es recità L'u de Maig amb la veu de Sandra Borrel, Antoni Puigverd per Francesc Minguella, i Miquel Dolç finalitzava aquesta primera part amb la veu de Paula Vila.

                                                                          
La segona part lA VEU DE LA TERRA, la constituia la figura de'n Raimon, amb la veu de David Guillén.
 Després Maria Mercè Marçal amb "de Llengua abolida " pels llavis de Núria Armer.
De Gerard Vergés Dictadura Ibèrica i Fràgil com un vidre és la memòria per Josep Joan.
Finalitzava aquest torn Vicent Andrés Estellés, amb: "M'aclame a tu" recitat per Joan Inglés.

LA VEU DE LA DONA era el tercer bloc de poemes confegit amb Maria Carme Rafecas, amb el poema Teranyina i recitat per ella mateixa, Maria Mercé Marçal en aquesta ocasió de Raò del cos, aquí s'incorporà la figura de Carmelina Sanchez Cutillas amb la nostra rebel.lió, recitat per Roser Ràfols, l'últim poema escollit és de Maria Josep Escrivà Dames de Paper recitat per Roser Ràfols També.

L'acte va concloure amb la intervenció de poetes locals, Nati Soler llegí poemes del llibre "la casa de les set butxaques", i en Carles Figueres de la seva obra Terra.

Un final de festa poètica amb l'atorgament dels premis RAPA i RAÏM , que s'atorga a  aquelles organitzacions que han defensat el català, i a la que l'ha subyugat per motius diversos.
PREMI RAPA, a Sandro Rossell per dirigir-se al Palau de Congressos i als socis del Barça en Castellà, i premi RAIM a Televisions sense fronteres pel recull de firmes per a que la Televisió Valenciana permeti emétre a TV3.

Comentaris

  1. Ufffffff!!! Quin plaer més gran!!! Com hauria agradat anar!!! No t'ho pots ni imaginar!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar la teva empremta?

Entrades populars