LOUISE MAY ALCOTT

LOUISA MAY ALCOTT

Louise May Alcott, va néixer el 29 de Novembre de 1832 a la ciutat de Germantown (Philadelphia). Fou la segona de les quatre filles que van tenir el matrimoni format per: Bronson i Abigail Alcott.

Però hi va viure poc temps, perquè la família es traslladà de primer a Boston, i més tard a Concord. Dos nous destins on l'escriptora viuria pràcticament tota la seva existència confinada. L'ambient Familiar marcaria definitivament la seva obra.
Fou educada pel seu pare, somiador i amb grans interessos filosòfics que malgrat haver de fer moltes feines s'envoltava d'amistats a l'alçada de Thoreau, i Emmerson. Aquest fou el principal motiu per el que el mateix Bronson es considerava filòsof.

Pertanyent a la Congregació dels Transcendentals de Nova Anglaterra, educà a la petita Louise influint directament en la seva obra.

Un somiador com Bronson, no tenia massa temps per passar amb la família, i algunes fonts argumenten que en ell es basava el Sr. March de Donetes, obra que va escriure a contra-cor, obligada pel seu pare ja que tenia un amic editor, i el senyor Bromson sempre trobava recursos per tal que les nenes aportessin ingressos a la família.
Tampoc eren bons temps, esclatava la guerra de Secessió, i així suggerí a Louise, per tal que l'obra fos comercial, o agradosa als lectors, que expliqués la història d'una família exemplar americana.
Louise, havia escrit ja molts contes, i no confiava en donetes ni en la fórmula ,ni en el contingut, impulsada a escriure amb la suficient llibertat  va decidir escriure sota el pseudònim de M.A. BARNARD.
Lluny d'emprar la fórmula de noietes, sensibles, innocents i dolces de la família March. MA BARNARD escrivia sobre incests, adulteris, amors passionals duts fins  al límit, fins el punt que als historiadors els crea el dubte que no els hagi viscut.
Donetes, fou un best-seller en la seva època, i fou també impulsora de moltes altres escriptores que amb el temps van esdevenir conegudes com Simone de Beauvoir, entre altres.
Thomas Niles, l'editor de l'obra, assedegat de diners i d’èxit comercial va impulsar d'altres amb la mateixa fórmula comercial com: Aquelles donetes, homenets...
La vida de Josephine, la jove escriptora de donetes és pràcticament la seva. Malgrat Jo es casà en la novel·la, i ella no ho va fer mai.

Abigail, (la seva mare) morí abans que el seu pare, havent-se ella d'encarregar de les seves germanes, i procurant la seva neboda May, filla de la seva germana morta per les febres tifoides.
Al final, el destí li assignà la mort el mateix dia que donaven sepultura al seu pare.
El mes de Juny de 1888.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Vols deixar la teva empremta?

Entrades populars